Dennis van der Sanden – Biografie

previous arrow
next arrow
Slider

Op vijfjarige leeftijd ontdekt Dennis op de zolder van zijn oma een oude gitaar. Zijn nieuwsgierigheid naar het instrument is direct geprikkeld en de gitaar moet mee naar huis. Drie jaar later neemt zijn interesse serieuzere vormen aan en bij Renee Dolstra in Gemonde leert Dennis de eerste beginselen van het gitaarspel.

Samen met een aantal klasgenoten vormt Dennis op de middelbare school een bandje, maar door de grote verschillen in muzikale stromen van de jonge muzikanten, valt de band al snel uit elkaar.

In diezelfde periode maakt Dennis kennis met de muziek van Tommy Emmanuel. Vol bewondering ontleedt Dennis samen met Renee de muzikale werken van Tommy en tijdens een tour door Nederland in 2014 ontmoet Dennis zijn grote muzikale held. De ontmoeting met Tommy liet een enorme indruk achter en hij besluit om zich volledig te richten op de fingerstyle gitaar-techniek. Dennis koopt zijn Maton EBG808TE, dezelfde gitaar als Tommy Emmanuel heeft.

In februari 2016 staat zijn eerste optreden ooit op het programma en Dennis krijgt de smaak te pakken. Meer optredens volgen: Open podium Boxtel, Open Podium Sint-Oedenrode, Harte Mert Schijndel en Amazing Colours Festival.

Eind 2016 staat Dennis opnieuw oog in oog met Tommy Emmanuel, deze keer spelen zij samen het nummer It’s Never Too Late tijdens de meet en greet, een bijzonder moment.

Niet veel later krijgt Dennis de kans om de Master Class van Tommy te volgen in het conservatorium van Amsterdam. Op uitnodiging van Tommy reist Dennis direct na de Master Class door naar Rotterdam, waar Tommy later die avond op de bühne verschijnt van het nieuwe Luxor theater. In de kleedkamer worden ervaringen en de passie voor muziek gedeeld. Het begin van een bijzondere vriendschap én de muzikale carrière van Dennis is een feit.

2017 begint met een memorabel moment. Tijdens een optreden van Tommy in 013 in Tilburg wordt Dennis uitgenodigd op het podium en de twee brengen het nummer El Vaquero ten gehore voor een menigte van 1400 bezoekers.

In de zomer van 2017 reist Dennis af naar Nashville waar hij de grote der aarde in de fingerstyle muziek ontmoet. Dennis geniet met volle teugen van zijn deelname aan de conventie en hij verdient een plek in de Yong Tumbs, een groep veelbelovende fingerstyle gitaristen.

Ook in Nederland blijft zijn talent niet onopgemerkt. Dennis wordt tweemaal achtereen uitgenodigd voor een optreden bij Omroep Brabant en hij heeft inmiddels twee succesvolle concerten achter zijn naam staan.